Just nu drömmer jag om…

Vårkänslorna har börjat sprida sig i kroppen och även om aprilvädret hänger sig kvar så har jag en positiv känsla inom mig. Och då drömmer jag mig lätt och gärna bort en stund. Här är fyra saker jag drömmer om just nu.

* Ett hemmakontor. Åh vad jag vill ha ett skrivbord att sitta vid, en stor skärm, en yta i hemmet att go crazy med och hänga upp alla möjliga inspirerande och peppiga grejer och citat. Och kunna ha alla mina papper, pärmar och skrivböcker. Egentligen drömmer jag lite om att bo i ett hus där jag kan inreda ett av rummen exakt hur jag vill med mycket färg och lite mer galet än vad min sambo tillåter mig att göra i vårt gemensamma hem…

Bild 1. Bild 2

* En lugn nordisk sommar. Jag känner att jag inte vill jaga semesterdagar och resor den här sommaren. Jag vill fånga den nordiska sommaren precis där jag är när den händer. Snöra på mig mina kängor en lördagsförmiddag och ge mig ut på ett par mil, antingen över Helsingfors alla öar eller i någon skog utanför stan. Dricka kaffe. Skriva. Hänga med vänner.

* Second hand-shopping. Typ endast. Jag är innerligt trött på konsumtionshetsen och det är en ständig kamp att fightas mot eftersom man så lätt faller in i samma gamla mönster och det beteende som är vår samhällsnorm. Fyndade senast i Stockholm en mörkblå kjol i mocka, second hand alltså. Och fyndade förresten en jeansjacka i min egna gamla garderob hemma i Gällivare – den bästa sortens shopping.

Unsplash. 

* Självförverkligande. Att nå nya nivåer av utmaningar. Och ta de där små stegen mot alla mina drömmar.

* Havet. Och då menar jag havet på sommaren, det där havet som går att bada i. När jag promenerade från city till Söder i Stockholm i förra veckan så tittade jag ner på de böljande vågorna och kände hur jag bara ville hoppa ner bland dem. Därför hoppas jag att min planerade vecka i Göteborg i sommar kommer vara sådär strålande och härlig, för vårt hav här uppe i norr gör ju sig bäst på västkusten.

Två stycken precis badade och saltiga fötter på en klippa på västkusten.

Vad drömmer du om, just nu?


13 Kommentarer

 1. 27 april, 2017 / 19:07

  Oj ett hemmakontor med en skön läsfåtölj = DRÖMMEN. Meeeeeen först måste jag kanske ha ”lite” mer utrymme, hehe. Drömmer också om varma sommardagar då jag inte behöver göra nåt. Och så drömmer jag om att bli riktigt galet kär i nån underbar. Sommar lär ju vara bra för sånt!?

  • jennifer
   Författare
   28 april, 2017 / 13:24

   Sommaren är som gjord för sommarflörtar. Bästa tiden på året att vara singel måste det ju vara!
   Och ja, det är ju det där med plats i lägenheten ;)

 2. 28 april, 2017 / 06:45

  Alltså, jag drömmer om att ha mer tid!!! Vill lite för många saker på en gång tror jag … samtidigt som man ju behöver ta det lugnt ibland … Och så drömmer jag om vår och sommar :)

  • jennifer
   Författare
   28 april, 2017 / 13:24

   Är det inte Ernst som säger ”vad ska du med all tid till?” Eller något liknande, haha!
   Men jag förstår vad du menar ;)

 3. Clara
  28 april, 2017 / 09:32

  Har du några tips på secondhand butiker i Sthlm? :)

  • jennifer
   Författare
   28 april, 2017 / 10:05

   Det har jag faktiskt! Jag fick nyligen upptäcka Hornstull på söder, och när man vandrar från Slussen mot det håller snubblar över några godbitar längs med Hornsgatan. Nu är jag ju ingen expert, MEN, jag var in på Röda Korset (Hornsgatan 53) och Stadsmissionen (Hornsgatan 58) och var himla nöjd. I området finns många fler, gå in på Google maps och skriv in ”second hand” i sökfältet så får du upp en del. Sen har Stadsmissionen också ett spännande koncept som heter ”Remake” med en butik i city som kan vara värt ett besök för lite annorlunda typ av hållbarhets-shopping.

 4. 28 april, 2017 / 11:38

  Jaaa, hemmakontor!! Håller på att bygga ett hemma men har mycket kvar! Vore så najs!

  • jennifer
   Författare
   28 april, 2017 / 13:25

   Omg, bygga ett! Vad spännande! Kommer vara värt det när det är klart :)

 5. Johanna
  28 april, 2017 / 12:37

  Jag drömmer om ett kontorsrum, att Postkodmiljonären gör mig till mångmiljonär (mammas vän van 16 miljoner..) för då kan jag vara hemma mina barns uppväxt, att min sambo och dotter ska prata finska och att få resa till Spanien. Joo, en kolonilott vill jag också ha.

  • jennifer
   Författare
   28 april, 2017 / 13:29

   Åh, fina drömmar <3 Har du sett Mumins language School-appen???

   • Johanna
    28 april, 2017 / 17:58

    Tack för tips, ska kolla in! :)

 6. Nelly
  28 april, 2017 / 22:38

  Bara äääälskar såna här inlägg!! Men avskyr söder :(

  • jennifer
   Författare
   3 maj, 2017 / 05:10

   Åh tack! Och vaaaarför?? Blev nyfiken nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?