• Vi behöver inte vara rädda

  När polisen höll sin presskonferens nu under kvällen var det polisen i mörkblått till vänster som uttryckte sig skickligast av alla jag lyssnat till under hela kvällen.

  ”… man behöver inte vara rädd. Man ska inte ändra sin livsstil. Man ska leva sitt liv precis som vanligt. Man ska inte låta angrepp av det här slaget göra oss rädda.”

  Visst är det obehagligt, livet är obehagligt emellanåt. Och det är rätt absurt att människor utför terror av denna typ. Lika absurt som att krig varit ett stående inslag i alla dagstidningar så länge det funnits tidningar eftersom krig funnits så länge det funnits människor på vår jord. Allting går inte att förklara och det är inte allting som vi kan förstå. Och vi behöver inte göra det, antar jag.

  Men jag vill lyfta upp det faktum att vi inte behöver vara rädda, och att världen fortfarande är vacker. Kom ihåg det. ♥

  Följ:
  Jennifer Sandström
  Jennifer Sandström

  En personlig blogg om resor, företagande, marknadsföring, skrivande, böcker, foto och annat som rör vardagen i Helsingfors (ibland i Gällivare och Göteborg) och på resande fot.

  Dela

  10 Kommentarer

   • jennifer
    Författare
    9 april, 2017 / 07:14

    <3

  1. 8 april, 2017 / 08:07

   Kloka funderingar du har. Terror och krig har alltid funnits och kommer också att finnas i framtiden men risken att råka ut för detta är ändå ytterst liten i Norden. Huvudsaken är att vi inte låter oss påverkas av dessa händelser i främlingsfientlig eller rasistisk riktning, något som terroristerna och rasisterna har som ett gemensamt mål.

   • jennifer
    Författare
    9 april, 2017 / 07:14

    Jaa, exakt så! Tack PJ.

   • jennifer
    Författare
    9 april, 2017 / 07:15

    Ja, påminna sig själv och varandra <3

   • jennifer
    Författare
    9 april, 2017 / 07:15

    Tack Erika!

  2. 14 april, 2017 / 14:14

   Ja det är svårt. Det här med rädsla. Rädslan är ju inte rationell även om den kan botas av rationella argument såsom att det troligen är större risk att en dör när man är ute och cyklar än av en terrorattack. Men även om det är så, är jag rädd för terrorattacker, folksamlingar, flygplatser men inte för att cykla.

   Men jag påminner mig och jag vandrar vidare på denna jord med just den insikten.

   • jennifer
    Författare
    14 april, 2017 / 19:53

    Jo, jag förstår <3

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


  Söker du efter något?