Coffee By Women – sponsrad video från Zoégas.

Sponsrat inlägg – i samarbete med Zoégas.

Visste du att hälften av alla kaffe-arbetare världen över är kvinnor? Däremot består de ledande befattningar inom samma bransch till 95% av män. Dessa siffror och denna fakta är så tröttsam att höra, gång på gång… Därför gillar jag det initiativ som Zoégas tagit där de har som mål att utbilda minst 30 procent kvinnliga kaffebönder genom sina hållbarhetsprojekt. För er som inte vet så är Zoégas är ett svenskt företag (som gör väldigt gott kaffe) med sina rötter i Skåne och de beskriver sig själva såhär: “Vårt lilla team kan förflytta berg. Vi är några få, men alla har en stor passion för vårt kall.”

Coffee by women

Projektet Coffee By Women

Det här är reklamfilmen för projektet Coffee By Women, och herregud vilken vacker låt! Några av er kanske känner igen den? Det är en översättning till swahili från en svensk låt från 70-talet, Vi måste höja våra röster – som handlar just om kvinnors rättigheter.

Det är den svensk-kenyanska artisten Alicios Theluji som ligger bakom låten i filmen och videon har spelats in i Nairobi. Budskapet är bra och viktigt – eftersom just utbildning inte är lika självklart för kvinnor som för män i Kenya är detta något som projektet Coffee By Women vill förbättra. De vill uppmuntra fler kvinnor att utbilda sig och att ta mer plats! Dessutom har det visat sig att de kvinnliga kaffeodlarna investerar sina inkomster mer långsiktigt, något som är bra och nödvändigt för hela branschens framtid.

Vi tror på att de människor som jobbar med kaffe måste må bra av att jobba med kaffe. Vi tror att människor som gör något meningsfullt lever ett bra liv och skapar en bra framtid för ett land. – Zoégas om projektet

Kaffebönor av hög kvalité

En anledning till att projektet dragit igång är att utbudet av hållbart odlat kaffe av hög kvalité är begränsat i Östafrika och inte kan möta den efterfrågan som finns idag. Därför vill Zoégas få med så många kaffebönder som möjligt och få dem att gå från den konventionella odlingen till en mer hållbar odling!


På kontoret dricker vi två andra populära svenska kaffemärken, hemma har jag fått hem Slurp i brevlådan, men hos mamma och hos pappa brukar det bjudas på Zoégas – alltid lite lyxigare hemma hos föräldrarna!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?