Att inreda en balkong.

Sponsrat inlägg – i samarbete med Trademax.


Vår lägenhet är cirka 55 kvadratmeter, varav en del är bastu, plus balkong. Därför gäller det att utnyttja utrymmet till max. Det är svårt att ta till vara på bastun, men eftersom den används ungefär varannan dag är det ändå helt okej. Balkongen däremot är några bonus-kvadratmeter som jag kan känna lite ångest över att vi inte använder bättre, det är liksom den som (istället för bastun) har blivit vårt förvaringsutrymme. Jag tänker att det borde ändras – det blir ju ett helt rum extra till vår tvårummare.

Jag skulle gärna beställa hem allt till balkongen på nätet, hellre än att åka fram och tillbaka mellan alla inrednings- och möbelbutiker… Det blir så tröttsamt efter ett tag (även om det är mysigt).

Och här är lite inspiration!

balkong inspiration

Mysig balkongstol att kura ihop sig med tillsammans med en bok, tänker jag. Balkongmöbler som är lite sådär franskt café-inspirerade. En tjusig hylla för växter. Och såklart, trallgolv som är skönare att gå på än betongen. Fler utemöbler finns här hos Trademax

Kombon skulle nog kunna bli bra på balkongen. Tänker att cafémöblerna är bra för att till exempel kunna sitta utomhus med en kopp kaffe på morgonen, det enda problemet är att vi inte har någon morgonsol… Och ärligt talat har jag svårt att se att en balkonginredningsdröm kommer att gå i uppfyllelse denna sommar, eftersom vi är lite långsamma. Just nu har vi en skön soffa (den som vi hade innan vi köpte en ny) och en blommig fotpall som står på balkongen. De är inte alls balkongiga men väldigt sköna. Dessutom är det när väl solen ligger på, liksom för varmt för att sitta på balkongen? Hur hanterar man sånt med inglasad balkong?

balkong inspirerande
En bild på vår balkong från i julas, då den var extremt mysig faktiskt!!

Har du balkong? Hänger du där? Och hur är den inredd?Svensk resebloggare, expert på att flytta och bo utomlands. Skriver även om egetföretagande och vardagen. Alltid ärligt, med glimten i ögat. Bloggen är mitt jobb och min passion.7 kommentarer
 1. Okej, megalång kommentar. :D

  Vi har en långsmal balkong som mest fått agera förvaring på sistone, men nu har vi börjat röja där. Har bland annat köpt en hylla från Ikea där vi kan ställa en hel del grejer. Vi har också ett litet bord och två stolar. För nån vecka sen köpte vi en matta till balkongen och borde köpa en till, för den täcker bara halva (det visste vi när vi köpte den, men ville testa först innan vi köpte en till). Vi har morgonsol så frulle på balkongen hör till repertoaren under sommaren. Öppnar man glasen blir det åtminstone litelite svalare, men i dag satt jag och jobbade på balkongen och svettades som en tok. Men alltså livet med balkong är väldigt najs!

  1. Ooh, älskar megalånga kommentarer! ;) Skönt att ni tagit tag i att rensa, alltid lika härligt efteråt. Jag ska passa på att frukost-balkonghänga hos min mor i sommar!! De har två balkonger, en för morgonsol och en för eftermiddagssol, så perfekt!

 2. Vi bor i en etta 44kvm men efter sommaren flyttar vi och längtat (förutom efter utrymme att krypa runt på för bebisen + ett extra rum att sova i om man behöver ostörd sömn, även om det inte ens är aktuellt nu..) mest efter våra två balkonger vi ska ha. Förstår inte bostäder som byggs utan balkong, det är verkligen viktigt för mig…

  1. Åh, ja jag har bott utan balkong när jag var student och det kändes ganska instängt – till exempel att inte ens kunna vädra sängkläder eller liknande… Men 2 balkonger, ser det ut att vara möjligt (alltså inte för svårt) att hitta en lägenhet med det? :)

 3. Har också en långsmal och i mitt tycke gigantisk balkong. Det gör verkligen en skillnad för lägenheten! När det är varmt har jag balkongdörren öppen mest hela tiden och det är mysigt att sitta och äta frukost därute (morgonsol). Det enda jag saknar är en bekväm solstol. Visst är det mysigt att t.ex. äta frukost på ”vanliga” balkongstolar, men vill ha någon sittplats där man bara kan chilla också. :D

  Har för övrigt en liten ljusslinga även nu på sommaren (solcellsdriven från Ikea). Hög mysfaktor!

  1. Ja, bekväm solstol eller något utrymme för att chilla i – ett måste! Solstol är bra när man vill sola, pga en typ ”soffa” blir så varmt. Men sen på kvällen när det blir kyligare är det skönt med någon form av soffa :)

   Vad smart med solcellsdriven ljusslinga! Vi har faktiskt kvar ljusslingan från jul…. Dock inte på, det är så ljust så finns liksom inget bra tillfälle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *