Nytt till hemmet.

I veckan tog vi en sväng på det billiga, svenska möbelvaruhuset och kom hem med några nya fynd. Vi insåg att det gav ett lite oroligt/inte lugnt intryck att ha en öppen tv-bänk med massor av prylar och böcker. Och dessutom behövde vi mer förvaring, så vi bestämde oss för den här enkla och praktiska tv-bänken med namnet Bestå. Lampan hittade jag också och blev lite kär – och hur fint matchar inte marso (smeknamnet för vår Marshall) med den gröna lilla palmen och lampan med gulddetaljer?

Nu ligger vår nya matta på plats på golvet också, men lyckades inte fånga den på bild.

Något som vi ännu saknar är något typ av avlastningsbord att ha bredvid soffan, eftersom vi inte har något soffbord utan en gigantisk rahi (typ fotpall på finska, hehe, tycker det är ett så bra namn). Och ni vet när man har ett glas eller dricker kaffe eller äter middag (som vi alltid gör i soffan – älskar det), så behöver man någonstans att ställa det. Till exempel ett sånt här brickbord som nedan på bilden skulle vara perfekt!

 

brickbord Trademax

Bordet kommer från Trademax som är en sida online som har massvis med möbler och inredning. Det är ett familjeföretag som kan erbjuda bra priser på sina produkter med färre mellanhänder. Nu är det lite knepigt för oss att beställa från Sverige, men det är alldeles för jobbigt för mig att kolla på finska möbel-butiker så jag googlar alltid runt på svenska sidor och försöker sedan hitta en finsk motsvarighet… :)

En annan sak som fått vänta lite för länge, är det här med tavlor. Jag har tre bilder/tavlor/posters jag vill hänga upp men har problemet att jag inte hittar ramar i antingen rätt storlek, till rimligt pris eller som är fina nog. Hmm, hur svårt kan det vara?

Inlägget presenteras i samarbete med Trademax.Reseförälskad tjugofemåring som vuxit upp i svenska Lappland och efter flera år utomlands i olika länder av en slump hamnade i Finlands huvudstad Helsingfors.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *