Finlands självständighetsdag.

GRATTIS Finland på självständighetsdagen. Kändes inte mer än rätt att posta ett inlägg om just detta innan jag berättar något annat om helgen. Här är nämligen självständighetsdagen viktigare än till exempel vår nationaldag. År 2017 är det exakt 100 år sedan som Finland blev Finland. Historien har givetvis format oss, den ligger till grund för vår inställning och hur vi fungerar i samhället. Väldigt intressant.

Vet ni hur man firar självständighetsdagen i Finland? Presidenten bjuder in ett par tusen gäster till sitt slott och hela ceremonin broadcastas på tv. Så i två timmar från kl. 19 sitter finländarna samlade framför tvn och ser på när diverse viktiga och kända personer skakar presidentens och hans frus hand.

Samtidigt inne i stan har massvis av folk samlats i regnet och stormen för att demonstrera. Exakt vad de demonstrera mot eller för är lite oklart?

Hur som helst, hurra hurra för Finland idag! Det känns så fint att få bo i detta land!

finlands flagga

Hehe… En blogg om resor, att bo utomlands, företagande, bloggande och vardagen - alltid ärligt, med glimten i ögat. Svensk som pga. kärleken idag bor i Helsingfors.


2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.