Jakten på den perfekta lampan.

Nu har vi soffa, säng, ”tv-möbel”, skohylla och klädhängare på plats. Vi har försökt börja med allt ”grundläggande” och tänkt satsa på detaljerna när det är klart. Och nu börjar det bli dags för mer detaljer. Vi pratar mycket om lampor. Tycker ljussättning är en så viktig del i ett rum. Jag kan verkligen irritera mig på om restauranger/caféer eller andra platser (och ett hem för den delen) har märklig belysning. En lampa kan vara en fin del av inredningen och dessutom förhöja hela känslan med rätt ljus. Än så länge har vi bara vår kökslampa på plats – den är perfekt där den är!

Så det vi behöver är en liten/mysig belysning till hallen, en golvlampa till vardagsrummets mörka hörn, någon sorts taklampa i vardagsrummet och sen sänglampor.

En typ av golvlampa vi har fastnat för är en med tre ben, samma typ av fot som den här vita lampan på bilden nedan, men med en vanlig lampskärm istället för den här ufo-saken. Jag gillar dock den här ufo-lampan! Den heter Captain golvlampa och kostar tyvärr 3995 sek. Så himla cool! Men lite utanför vår budget. Dessutom vet vi inte om vi egentligen har plats för en lampa som tar så mycket golvutrymme.

golvlampa

Vi letar också efter bordslampor/sänglampor. Där vill vi ha två olika. Vi resonerar båda så att det egentligen ser lite fult ut med att ha symmetriskt med två likadana lampor på varsin sida om sängen. Kanske framför allt med vår nya sänggavel där vi kommer ha lamporna uppe på gaveln. Vi skulle vilja ha en som är mer liggande och fin, och en som står på en fot och fungerar mer som typ läslampa. Det här är en annan variant vi spanat på. Den klassiska glödlampan.

glodlampa

Vet ni vad mitt största problem med alla dessa lampor är? Att de är så jäkla trendiga. De är överallt. De finns som dyra design-märken och billigare kopior i alla vanliga inredningsbutiker. Och alla har dem. Det kanske inte är ett problem egentligen? Men det känns så tråkigt liksom. Samt att trender inte varar särskilt länge alltid, men så kanske man inte kan resonera? Vill gärna ha grejer som är tidlösa. Men vad är en tidlös lampa? Om den samtidigt ska vara fin? Hello first world problems.

Inlägget presenteras i samarbete med Lampgallerian – bilderna/lamporna kommer även därifrån.Svensk resebloggare, expert på att flytta och bo utomlands. Skriver även om egetföretagande och vardagen. Alltid ärligt, med glimten i ögat. Bloggen är mitt jobb och min passion.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *