Att inreda ett hem, tar tid.

Som ni vet är jag ju i Sverige just nu – och jag längtar redan ”hem” till Finland. Jaja, förlåt mamma, det är jättemysigt att vara här också. Men jag får ju liksom aldrig riktigt ro i kroppen och verkligen komma in i en vardag på riktigt. Känns det som. Just nu sitter jag här med mitt ömmande tandkött och tänker på lägenheten i Finland. Vi började ju rätt så flitigt att planera och fixa och ordna och inreda där hemma, jag och min Mumin. Ett par helger i rad besökte vi inredningsbutiker och IKEA och kom tillslut hem med en soffa. Förra helgen lyckades jag införskaffa ett par kuddar också. Dessa, i svart! Från Pentik. Älskar dem!

Men sedan dess har vi liksom stannat av lite. Och det är ju helt naturligt. Slänger man ut pengar på en soffa så får man ju chilla lite innan nästa dyra inköp. Särskilt med tanke på att vi funderar på att investera i en string-hylla. Vad tror ni om det? Klassiskt! Men kanske lite väl ”inne” just nu? Vi tänker i alla fall att den kan vi alltid sälja i framtiden. Vet ni vad som är irriterande dock? De är billigare i Sverige än i Finland! Vi får kanske kombinera en Finlandsfärje-kryssning med ett stringhylle-inköp någon helg…

Hörni det här med inredning, förutom att det är väldigt roligt så är det också rätt kostsamt. Jag är så glad att vi redan har en köksuppsättning (som faktiskt består till mestadels av Iittala, så som det i Finland bör) för det hade känts ganska jobbigt att behöva investera(eller slösa…) pengar på det också – eller tråkigt att behöva införskaffa allt från IKEA (om man vill komma billigare undan alltså)… Något som min pojkvän brukar sukta efter är dock en bra uppsättning med knivar. Just nu har vi ett väldigt random utbud av knivar i kökslådorna hemma.

Den bästa kniven vi har, som vi bara har en av, är faktiskt en keramisk kniv. Ni vet dem som inte är sådär spegelblanka? Utan ser ut som på bilden nedan. Dessa är av märket Vejb som har ett bra erbjudande just nu på sin hemsida på ett paket med keramiska knivar (för halva priset). De finns även i svart.

keramiska knivar

Det är dock inte prio ett just nu i vårt hem att införskaffa ett nytt knivset. Men det är ett bra tips till er om ni går i kniv-skaffar-tankar ;) Jag tycker i alla fall de förutom sin funktion även är sjukt snygga. Men det får som sagt bli ett senare inköp, de gör ju inte så mycket för inredningen i det stora hela att ha snygga knivar i kökslådan…

Inlägget presenteras tillsammans med Vejb.Svensk resebloggare, expert på att flytta och bo utomlands. Skriver även om egetföretagande och vardagen. Alltid ärligt, med glimten i ögat. Bloggen är mitt jobb och min passion.7 kommentarer
 1. Det är ju dyrt att inreda ett hem liksom! Jag och min kille har fortfarande ingen lösning till var vi kan ha vår micro så vi har den på ett picnic bord från clas ohlson. Var supernära på att måla om det i vitt för att se snyggare ut men när jag fick reda på att det INTE tar 15 minuter utan aslång tid så avstod vi:D

  Har också en tom kruka utan blomma i. Vi har bott här i ett halvt år nu tror jag.

  Hihi

  Ha en fin dag!

  Pusshej

  1. Jaa, vi har kollat endel på finska blocket – men det knepiga är att man måste liksom leta aktivt och sedan ha en bil för att kunna åka och kolla/köpa.. Vilka färger har ni?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *