• Drömmar, mål & framtiden Visa inlägg
 • Två filmtips.

  Jag har ofta samma problem när det kommer till det här med att se på film. Problemet är just när man ska välja film. Om jag känner för att se film en kväll så vill jag att det ska vara film som är bra. Jag vill liksom inte att jag ska känna efteråt att jag ”kastade bort min tid” på en värdelös film – ni kanske känner igen er? Så därför vill man ju på ett sätt välja ett säkert kort, samtidigt som i alla fall jag vill gå lite utanför boxen och våga se bortom Hollywoods ramar. Det bästa är att lyssna på film-tips och tips på bra filmer som man får från andra. Jag har mitt lilla forum med internet-vänner där man alltid kan slänga ut frågan, har ni något tips på film inom denna kategori? Och få bra tips! Så fråga er Facebook eller liknande. En anna bra grej är att scanna igenom Rotten Tomatoes – kolla olika topplistor inom olika kategorier, nya filmer osv. Det bästa är att man då kan se vad kritikerna tycker VS den faktiska publiken. Jag brukar också kolla olika sidor där man kan hyra film eller Netflix, och se vad som finns och vad som är nytt. Man kan också kolla vilka filmer en särskild skådis man gillar har gjort – kanske dyker där något nytt filmtips plötsligt upp!

  Hur som helst har jag två filmer som jag vill rekommendera.

  Filmtips nummer 1:
  They Came Together

  Den här filmen hittade jag och min pojkvän eftersom det är vår favorit Amy Poehler som har ena huvudrollen – hon är stjärnan i vår favorit-serie Parks & Recreation. They Came Together är en lättsam och hysteriskt rolig film – en perfekt komedi! Ja, ni kan själv se på trailern för filmen nedan, men jag säger. SE DEN! Har ni inte blivit kära i Amy ännu så är den verkligen på tiden.

  Filmtips nummer 2:
  The Lunchbox

  Det bästa med den här filmen är att den utspelar sig i Indien. Den är lite udda men fin. The Lunchbox handlar kort och gott om det lunchlåde-system som faktiskt finns i Mumbai. Över 100 000 lunchlådor transporteras och levereras till rätt ägare varje dag i Mumbai, personen som levererar dessa kallas för Dabbawala – jätteintressant och ni kan läsa mer om det här på Wikipedia. Och jag tipsar om filmen för att den är något annat än Hollywood! En lunchlåda kommer fel och den unga kvinnan börjar kommunicera med den äldre mannen via små lappar som hon lämnar i lunchlådan varje morgon.

  Följ:
  Jennifer Sandström
  Jennifer Sandström

  En personlig blogg om resor, företagande, marknadsföring, skrivande, böcker, foto och annat som rör vardagen i Helsingfors (ibland i Gällivare och Göteborg) och på resande fot.

  2 Kommentarer

  1. Emelie
   13 augusti, 2015 / 06:45

   Ett hett tips är sidan http://www.filmtipset.se där skapar man en gratis profil och så kan man sedan själv betygsätta filmer. Sedan får man tips på vad man kommer att tycka om filmer samt vad filmerna har för snittbetyg av alla användare. Jag älskar den och är alltid in och kikar vad filmerna har för betyg. Man kan också ha vänner, då kan man lätt gå in och se vad de tycker om filmen, perfekt när man ska se film ihop med någon!

   • jennifer
    Författare
    13 augusti, 2015 / 22:20

    Tack Emelie för tipset!! Ska kika :)

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


  Söker du efter något?