Kvinnohat föder manshat.

Jag sitter och ryser av obehag. Gåshud över hela min kropp. Ilska som bubblar upp inombords. Igårkväll somnade jag till ett visst sommarprat och det är en historia som etsat sig fast i mitt minne och spelas upp gång på gång. Hon var runt tolv, hon var tanigt byggd och hade inga ben. Så hemskt, hade hon trampat på en mina? Nej, det hade hon inte.

Flickan var tvungen att giftas bort till en man i övre 40-års åldern, men hade vägrat. Vad hennes familj gjorde då, för att straffa henne, var att de hällde bensin över hennes ben och tände eld på henne. Hon hade alltså inte trampat på en mina, hon hade gjort något som ansågs vara värre, hon hade trampat på familjens heder.

Och vad som skulle hända sen? Hon var “friskförklarad” och sjukhuset måste släppa henne. För att bli lämnad i skogen av sin familj, lämnad ensam att dö.

De låter sitt barn svälta ihjäl för att hon inte vill bli bortgift. För det är ingen som vill ha en fru utan ben, som är rebellisk och inte vill gifta sig.

Det är hemskt. Och det här är inget undantagsfall. Sommarprataren fortsätter…

Varje dag så är det 40 000 tjejer under 18 som gifts bort. Varje dag. […] Den största orsaken är att tjejer anses vara mindre värda, det är så impregnerat i hela samhället – till och med i Sverige.

Sommarprataren som tar upp ämnet feminism och pratar så fantastiskt vettigt kring det är givetvis Zara Larsson. Den unga kvinnan har inga gränser, hon är inte rädd och är galet självsäker. Rekommenderar alla att lyssna på hennes sommarprat nedan. Hon kommer gå långt. Och jag älskar att höra drivet hos henne, det är exakt sånna människor världen behöver och mår bra av.

Zara Larsson sommarprat 

Och till råga på allt går Hagamannen fri från och med idag. Efter 9 av 14 år dömda i fängelse och trots att han “har bedömts tillhöra den grupp av sexbrottsdömda som har en förhöjd återfallsrisk”. Jag vill kräkas när jag läser om det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Söker du efter något?