Världens bästa jobberbjudande.

Det här inlägget presenteras i samarbete med digitalbyrån Allrise.

Allrise jobbannons

Det sägs vara tufft för jobbsökande i Sverige, och faktiskt ännu tuffare i Finland, just nu. Konkurrensen är stenhård och arbetslösheten högre än den varit på många år. De som söker jobb tvingas använda sin kreativitet och hittar på allt möjligt för att skaffa sig ett jobb, och det ska såklart helst vara drömjobbet eftersom Generation Y inte nöjer sig med sämre. Några av er kommer kanske till exempel ihåg en väninna till mig, Siri, som istället för att söka jobb bestämde sig för att söka Sveriges Bästa Chef?

Men det är inte bara de sökande som tänker utanför boxen utan företagen blir också mer och mer kreativa när det kommer till att anställa och attrahera de bästa tänkbara kandidaterna. För även om det finns många att välja bland, så visst vill man ju åt de där som har något extra och de mest lysande kvalifikationerna. Och hur hittar man då dessa?

Digitalbyrån Allrise i Stockholm har hittat ett sätt – nämligen att utlysa en hittelön på 50 000 kronor till den som hittar deras nya medarbetare! Hur coolt och framför allt nytänkande är inte det?

”Vi har världens bästa jobberbjudande, men den person som vi söker kommer förmodligen inte att läsa den här rekryteringsannonsen.”

Så känner du någon som är en digital superstjärna (digital marknadsförare med bland annat Google Adwords- och Analytics-kunskaper) och skulle kunna passa på byrån Allrise tillsammans med de 5 andra medarbetarna – då är det bara att du mailar till jacob@allrise.se och talar om det – så kanske det är du som sitter där med en fet hittelön. Eller söker du jobb just nu? Ja varför inte be någon tipsa dig eller till och med tipsa dem om dig själv. Lycka till!

Läs mer och se annonsen här.

 allrise jobb

Jag ser framför mig hur de har suttit och planerat budgeten för 2016 och sagt – Hmm vad säger ni om att investera 50 000 i att anställa via ett rekryteringsföretag? Nej jag vet, ”let’s go crazy” och ge 50 000 i hittelön istället?! Ingen aning om hur mycket rekryteringsfirmor tar, men någonstans har de nog räknat in att det borde vara värt det – man får ju räkna in till exempel chansen att hitta den absoluta stjärnan, samt till exempel PR-värdet. Hur som helst gillar jag och imponeras av idén!Svensk resebloggare, expert på att flytta och bo utomlands. Skriver även om egetföretagande och vardagen. Alltid ärligt, med glimten i ögat. Bloggen är mitt jobb och min passion.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *