Jennifer sandström

Lördagen.

Igår vaknade jag lagom helg-tidigt efter en lugn fredagskväll och gjorde mig redo för en dag på stan och med olika kompis-dejter. Var hur pepp som helst på det eftersom det inte funnits tid eller möjlighet till det på väldigt länge. Kändes så lyxigt att ha en hel lördag fri att faktiskt bara gå på stan, luncha, fika och ta en öl.

Drog på en klänning, stickad tröja och nya skor(!!) och tog bussen in till Helsingfors. Solen sken och det var fortfarande höstigt och skönt utomhus, inte isande kallt. Samtidigt i Gällivare har de just nu flera decimeter snö. Och här går jag i min mockajacka utan att frysa.

Först gick jag och spanade lite i butiker. En jacka som jag tror skulle bli perfekt i vinter har jag hittat, men inte köpt ännu. Svårt dock att veta vad som är perfekt, en riktig vinterjacka är helt klart för varm, men osäker på vad som kommer vara lagom. Får jobba många lager i värsta fall.

En annan sak jag spanar efter är en “stilig” ryggsäck. Så HIMLA SVÅRT att hitta. Tips? Jag kan liksom inte fortsätta gå runt med min smutsiga fjällräven. Vill ha något i skinn. Något som funkar till kontor och vardags, hela tiden och håller i flera år. Var beredd att köpa en väska för flera tusen igår, OM jag hade hittat en det vill säga. Kryllar av handväskor som är jobbiga att bära på. Fattar faktiskt inte hur de flesta kvinnor pallar det? De kanske inte promenerar när de har dem heller i och för sig. 

Vid tvåtiden mötte jag en tjej som var med på 21 kilometers promenaden här tidigare i höst. Vi gick till ett café som jag spanat in tidigare men inte minns namnet på. Det var stilrent och hade goda juicer, och helt okej tonfisk-smörgås som fick bli min lunch. Det var även entrén till ett företag som satt en trappa upp, lite lustigt.

Nästa dejt var med paret som jag och Mumin känner sedan München. Vi köpte med den här lilla presenten så ni kan ju gissa den tredje personen som var med dem.

  

Sötaste lilla plutten! Som sov mest hela fikan.

Sen gick jag och min pojkvän vidare till Brewdog och träffade en annan kille från vår tid i München. Det är nu 1.5 år sedan och jag hade inte träffat honom sen dess, så det var askul!

Vi åt även falafel på Fafa's. Jag gillar falafel men jag har så svårt för alla kryddor ni vet koriander och liknande. Typ libanesisk mat? Inte bland mina favoriter.

   

Vi slutade hemma i en äkta man cave. Superliten etta i ett bra läge men inte så attraktivt hus, med sjukt hög hyra. Då insåg jag att bostadspriserna i Helsingfors är på samma galna nivå som i Stockholm.

Drack ett par öl och såg på både hockey och fotboll. 

Allt som allt en fantastiskt fin dag!!

FÖLJ:

5 svar

  1. Jag har alltid en väska med mig, känner mig liksom naken annars! Om man behöver ha mer grejer med sig – ryggsäck. Mindre – handväska med lång rem som man kan hänga över axeln. Känns alltid bättre om man har en väska man är nöjd med, tycker jag, eftersom den hänger med en på så mycket!

    Jag har tyvärr inga bra tips på lite finare ryggsäckar, men det kan ju vara värt att leta på nätet om du inte hittar någon bra i butik? :-)

  2. Jag kan inte med handväska, blir galen över att behöva bära nåt i händerna så de blir upptagna eller ha nåt över axeln som bara glider ner. Till vardags på jobbet har jag en Marimekko “påsväska” . Hade jag haft råd hade jag köpt en av de första här: https://marimekko.com/se_en/bags/shoulder-bags (jag har en av de sista på sidan).

    Säg till om du hittar nån snygg ryggsäck, det är ju egentligen det bästa, ergonomiskt och händerna blir inte upptagna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.