6 Comments

 1. Johanna

  Känner likadant! Däremot tänkte jag… undrsr om det är möjligt att känna lika ren glädje om en vän blir gravid? Alltså… jag skulle glädjas för denne, men samtidigt sörja att relationen förändras. Önskar det vore mer ok att prata om… glad att Elaine vågar beröra även förändrade vänskapsrelationer i sin blogg. Och att det är en viss sorg i att vara Vännen till Föräldern. Äh. Men gravifitet är fantastiskt och jag längtar ivrigt tills det är min tur!! Typiskt att stabilt jobb och en lång relation känns som krav. Skönt att det däremot inte längre känns ouppnåeligt.. och det är ju skönt att njuta av tiden, bara vi två. Jag vet ju att vi inom några år säkert är fler än två… *ber till Universium & Gud*

  • Kan inte annat än att tänka lite som du. Min allra bästa vän släppte nyheten för mig idag och jag tog det som om hon släppt en atombomb i mitt lilla kök. Inte alls beredd, och jag var nog världens sämsta vän i det läget. Usch! Jag kommer inte ha kvar min älskade E på samma sätt längre, även om jag glädjs för hennes skull och längtar ihjäl mig efter bebisen redan kan jag inte annat än sörja lite också. Men det är nog normalt när man inte är den som är den gravida vännen. <3

  • jennifer

   Intressanta tankar Johanna! Ska blogga om det någon dag… Haha, jag vet, längtar också efter bebis emellanåt!

 2. Så himla viktigt ämne att ta upp! Det är som att vissa tror att man bara hux flux bestämmer att ”näh, om man skulle ta o skaffa barn nu då” o så kommer storken som ett brev på posten. Riktigt så enkelt är det liksom inte?! O folk borde meine Meinung nach verkligen tänka sig lite för innan de slänger kommentarer till höger o vänster.
  Vet att Klara från ”Mia och Klara” (du vet humorduon? Sorr) också berört detta ämne på ett väldigt fint sätt.

  SV: känns ju verkligen lite banalt att ta upp julklappsbekymmer i samband med detta inlägg; Men: jag ligger bra till; Bror#1 har jag kvar; tror det får bli en bok eller dyl. till honom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *