Jennifer sandström

Söndags.

Började ungefär såhär…IMG_0830.JPG
Frukost i form av havregrynsgröt med kanel och äpple. Inte ätit gröt på så himla länge – det är ju så gott, enkelt och billigt. Dock lite dyrare (men fortfarande billigt) när man köper rent havre – så kallar glutenfritt havregryn. Nåväl, om det hjälper magen är det värt det. Kanel är för övrigt min besatthet, läste detta i Sarahs blogg idag och kände genast att jag måste prova stekta ägg med kanel?! Låter onekligen märkligt, men lite spännande. Äter annars mest kanel i yoghurt/kvarg/keso med müsli, bär eller frukt. Och så på gröt förstås.

Söndagen fortsatte såhär:
IMG_0831.JPGIMG_0832.JPG
Shit så kul att spela biljard! Det har jag inte gjort på år och dar. Är dessutom inte särskilt bra. Min T är desto bättre och kunde instruera mig. Och tillslut var jag åtminstone inte dålig, yay!

Söndagens bästa var vår middag! Hittade hyfsat billig lax på Stockmann (Finlands bästa shoppingcenter, lite “fancy”). Och hade potatis + morötter + palsternacka färdighackat hemma från vår soppa, så vi gjorde mos på det! Kanske bästa tipset någonsin, framför allt palsternackan ger en fantastisk smak åt potatismoset. Morötterna passar också bra till. Bara mosa och blanda i lite mjölk och smör.
Laxen gjorde vi i ugn med grädde, hela citronskivor och creme fraiche på toppen – 30 minuter i nedre delen av ugnen på 175 grader. Gjorde även lite spenat till och en kall sås på turkisk yoghurt, vitlök, salt, peppar och citron. Guuud det var det godaste vi ätit på länge. DET var himlen på en tallrik.

FÖLJ:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.